måndag 15 februari 2016

Det blåser rejält.

Dagens planerade vandring med bil blev nedlagd p.g.a. att det stormadeidag. Det kan vara farligt att vara i bergen när det blåser kraftigt eftersom lösa stenar kan falla ner på både vägbanor och gångstigar. 
Blåst var inget vi räknat med eftersom vi varit så bortskämda med vackert väder som varit perfekt att vandra i. Bilen hade vi hyrt hos Joe som Vivianne har tumme med och vi behövde inte ens betala någonting fastän vi bokade av nu på morgonen. Vi gjorde en liten runda upp mot Calera men lite högre upp var vi tvungna att vända då sand och damm for genom luften och gjorde vår promenad rätt oangenäm . På tillbakavägen hade vi vinden i ryggen och då gick det bättre. Vi hittade ett ställe uppe i Calera "Orchidea" där det var helt vindskyddad trots att det lågt högt upp och med en underbar utsikt över vattnet och nästan hela Valle Gran Rey. I brist på annat blev vi sittande där i nästan två timmar innan vi promenerade tillbaka. Vinden hade mojnat något och vid baby beach hörde vi någon ropa Hola Senioritas och plötsligt stod vår vän från Gotland framför oss helt nyanländ från Sverige . Vi har väntat och längtat efter henne men trodde att hon först skulle komma imorgon så det var en mycket glad överraskning.
Nu får vi avvakta väderutsikterna innan vi kan ge oss ut på nya vandringsstråk . Redan nu i e.m. tycker jag dock det har lugnat sig men tydligen har väderleken förespått kraftig vind hela veckan . Vi får se , meteorologerna har haft fel förr så jag misströstar inte men är glad att jag besteg la Me'rica i lördags och inte väntade med det.


   Annorlunda dörrar uppe i Calera



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar