lördag 6 februari 2016

Trevligt med besök

Igår gjorde jag en liten utflykt med vännen Elsa , vi tog en båt till Playa del Santiago på morgonen . Vi kom fram dit kl 9 och började med att ta en fika. Efteråt gick vi efter stranden längs affärsgatan och slutligen tog vi trapporna ( räknade inte trappstegen ) men det var många upp till golfhotellet Tecina. 
Vi mötte en en svenska från Göteborg på vägen som tyckte det var roligt med en pratstund och vi utbytte en del erfarenheter om livet här på La Gomera. Därefter gick Elsa och jag in och tog oss en titt på golfhotellet som verkade helt i sin ordning. En vecka där hade både Elsa och jag stått ut med. Nu nöjde vi oss med att titta runt och utnyttja hotellets toalett innan vi tog och återvände alla trappstegen ner igen. Vi kollade utbudet av affärer och tog sedan och satte oss på en bar för att dricka en fruktjuice . Det blev en mangozumo och när den serverades oss var vi mäkta förvånade över att vi fick två glas var ett stort och ett litet. Gjorde verkligen heller inget att det var två glas var för den var jättegod




   Vi hade en trevlig dag tillsammans och på kvällen gick vi till Playa för att se solnedgången ,höra       trummor och framförallt se uppvisningen med eld , rockringar och facklor . Hon som utför detta är helt otroligt duktig , varken Elsa eller jag kan förstå hur människan bär sig åt utan att bränna upp sig.
Sen blev det pizza på Pinoccio min favorit pizzeria.
Idag har vi vandrat med Viviane o Hilde. Vi hade hyrt bil och vandrade från St.Clara. Sikten var inte optimal och i början var det lite blåsigt och också lite kyligt men efter ett tag blev det bättre.
Efter att vi vandrat åkte vi runt på en större del av ön för att visa upp den för Elsa . Vi lyckades också visa upp vackra blommor och blommande mandelträd och Elsa som är så förtjust i blommor var begeistrad av blomprakten. Vi avslutade med ett besök i Las Hayas eftersom getosten var uppäten och ny skulle införskaffas . Den är så god och det känns så bra att kunna köpa osten direkt från den som gjort den utan mellanhänder . Är ju också trevligt att kunna gynna ortsbefolkningen . ,Det blev en heldagsutflykt så när vi var tillbaka orkade vi inte gå ut och äta utan hämtade grillad kyckling som vi sedan åt på balkongen. Det var riktigt skönt att sitta i mörkret med levande ljus och höra vågskvalpet i den ljumma kvällen . 




2 kommentarer:

  1. Ser inte ut som om det går någon som helst nöd på er. Det gör det väl inte på oss hemma heller även om en råkall blåst rycker i huset och influensavirus verkar börja poppa upp både här och där. (I går gjorde jag faktiskt mina första trevande försök i provmottagningen och i "skrubben" på patologen, Dä´du!). Hälsa Elsa och fortsätt njut!
    Kram Britt-Marie

    SvaraRadera
  2. Vad härligt ni har det! Så glad att du kom iväg mamma! Kramar i massor från Madeleine m fam. ❤️

    SvaraRadera