söndag 29 januari 2017

La Fortalesa

Idag efter vår ganska korta vandring från Igualero till Chipude hände en liten märklig sak som visar hur liten vår värd är. Fem kvinnor som vandrade var vi och morgonen var lite kylig uppe i Igualero men efter ca en timme värmde solen och det var helt njutbart att äta matsäcken på en plats i solen. 
Sen fortsatte vi fram mot den lilla byn Chipude och drack kaffe och dom som inte dricker kaffe åt glass.
När vi betalat och skulle gå därifrån frågade restauranginnehavaren varifrån vi kom . När han hörde att två av oss var svenskar blev han mycket glad och sa några ord på dålig svenska. Vi förstod att han bott i Sverige och haft en restaurang där. Vi frågade var i Sverige och förstod Skåne . När han så frågade mej varifrån jag kom och jag sa Mariestad blev han jätteglad för vad vi förstått som Skåne skulle vara Skara. Han ropade så ut sin svenska fru och hon berättade att dom ägt restaurang La Fortalesa i Skara . Vilket sammanträffande och jag som var där och åt med min spanska grupp strax innan dom stängde. Världen är som man brukar säja liten ibland.

Här syns  Fortalesa platåberget precis vid restaurangen och fingrarna är flyttade till vägkanten och står inte som förra året vid uteserveringen . 

Dagens solnedgång från takterrassen i Calera apartment Pacuco

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar