torsdag 2 februari 2017

La Laja och Cuevas Blanka

I måndags vandrade vi till La Laja från Degollada de Agando det var en trevlig vandring och halva var i nedförslut på ca.500m .Väl framme i la Laja blev det uppför och då hade solen blivit gassig . Hälften av oss , jag också blev både svettiga och andfådda innan vi nådde Degojada de Pereza .I restaurangen där som har en terass med en verkligt fin utsikt det blev både kaffe ,glass  och en Cerveza som belöning innan bussen tog oss tillbaka till Valle.

En liten självbetjäning med info på olika språk .  En låda att betala i och en att växla pengar i .Detta hittade vi strax ovanför la Laja.



 Skylt för skidåkare ??


Igår blev det slappa på stranden och vila hela dagen men idag hade vi två  hyrbilar igen och med sju personer åkte vi riktning Hermigua till Degullada de Laguerode. Uppe i bergen blåste det mycket kraftigt och dimman låg tätare än tät. Sista vägbiten vi åkte med bil var både smal ,krokig  och brant så jag måste säga att de två som körde bilarna var riktigt duktiga och att jag inte alls var avundsjuk på deras uppgift att ta oss fram. Det blev att tuta i varje hårnålskurva och turligt nog fick vi inte möte. Väl framme var dimman borta men vinden fortfarande styv. Vi vandrade genom olika slags landskap med allt från skäggbelupna träd till stenlandskap Bergsväggarna var ömsom rosa ,röda eller vita och utsikten var som för det mesta makalös. Vi kom sen fram till ett antal förfallna stenhus. Alltså måste det någon gång bott människor här trots att avstånd till väg eller annan ort verkade väldigt avlägset. Nu hade vinden lugnat sig och solen värmde ,man får alltid vara beredd med jacka på ,jacka av .Här fanns också många grottor i berget därav namnet Cuevas Blankas ( vita grottor) . Vi gjorde en matpaus och njöt av solen som värmde oss varefter vi sen klättrade  hit och dit i lavalandskapet brant uppför för att återfinna stigen vi kommit på. Här fick man försöka att hitta bra ställen att sätta ner fötterna på mellan lavastenarna .Återigen relativt andfådda kom vi fram till den stig vi vandrat dit på och som ledde oss tillbaka till dom parkerade bilarna och den serpentinväg vi kommithit på.  







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar