torsdag 10 december 2015

Torsdagsvandring

Idag ar vi fem som vandrade . Gruppen har utökats med ytterligare en äldre dam och en äldre herre båda från Tyskland. Vi utgick från Arure men gick åt motsatta hållet som jag annars brukat gå. Det var en enkel vandring utan alltför stora höjdskillnader. Vi gick mot en eller rättare sagt flera stora byggnader som stod tomma och tydligen aldrig tagits i bruk. Det hade gått rykten om vad det skulle ha blivit , ett rykte var ett fängelse för män ett annat en grisfarmar. Vi inspekterade det hela och enades att grisfarm nog var det rätta . På något vis hade man lyckats bygga stort o rejält och sen inte fått tillstånd att driva det hela , lite konstigt men så kan det vara här.
Vi mötte en get som absolut borde blivit mjölkad och den beklagade sig högljutt. Vi passerade också en hönsgård och därefter kom vi till en fin utsiktsplats där vi rastade och åt vår matsäck. Vädret var helt perfekt och utsikten betagande. Resten av vår vandring gick svagt nedför och en bit var underbart grön nästan som på Kinnekulle om våren. När vi nådde fram till utkanten av Arure kom några hundar gläfsande på samma ställe som jag stött på dom tidigare på mina ensamturer. En kvinna kom ut ur det lilla huset och bjöd in oss i stugan för att titta på dom tre små underbart söta valparna som hon hade därinne. Verkligen fantastiskt söta , hon berättade att det var valpar av rasen mynsterländer .  Kanske ville hon sälja dom jag vet inte men söta var dom . I Arure tog jag en fika med en bulle som såg god ut och för mej påminde om en vaniljbulle. Man kan ta misste , den var mycket god men så långt från vaniljbulle man kan komma , tror det var getost i en sockerkaka typ mindre söt med knaprig yta. Alltid lär man sig nåt nytt.
I e.m. har vi burit lite grejor för min ena vandringskompis flyttade. Hon hade fått låna en lägenhet men nu är ägaren här och behöver den själv. Sen blev det flyttgröt på La Salsa.






1 kommentar:

  1. Vilket härligt liv du har på din paradisö. Vacker natur och sköna upplevelser. Nu blir det väl extra kul när Manfred kommer ner, men det är inte klokt vad fort det går. Tycker inte det är länge sen du for iväg...
    Ha det fortsatt gott!
    Kram Britt-Marie

    SvaraRadera