tisdag 29 december 2015

Igualero

Idag tog vi bussen till Igualero som ligger rätt högt uppe ca 1320 m . över havet. Busschafförer som är en glad man stannade för att rasta  i Chipude där hans fru tydligen driver en bar. Det gör han nästan alltid går in och hälsar på frun tar en fika och kommer sen tillbaka till bussen för att fortsätta färden mot San Sebastian. Idag hade han tydligen extra gott om tid för han stannade ytterligare några gånger för att prata med bekanta efter vägen. Här råder ett annat tempo än vad vi är vana med ingen brådska råder och det känns avslappnande
I Igualero ser man fortfarande tydliga spår efter den hemska brand som härjade här på ön för några år sedan. Efter stora vägen "om man nu kan kalla den så " men jag menar den väg som bussen tar var ett stort antal män i reflexvästar i gång med att samla ihop brända träd o buskrester. 
Vandringen gick mot Fortalesa "platåberget " men vi besteg det inte idag det får bli en annan dag.
Vädret var underbart och vi såg Marguriter som blommade men som om några veckor kommer att vara översållade av vita blommor. Ett par blommande mandelträd hittade vi också och på ett fanns mandlar kvar som Manfred skalade och knaprade i sig. Vägen vi vandrade var fin och mestadels sluttade det nedför det blir ju så när man börjar vandringen på så hög höjd. Vi avslutade i Chipude och for med bussen tillbaka så att vi var hemma ca. 13.30 . Efter lite lättlunch gick jag ut för sol o bad medan Manfred tog sitt fiskespö och gick ut för att mata fiskarna med köpta gambas . I vilket fall hade han ingen fisk med sig när han kom hem utan var mer tomhänt än när han gick. Men roligt hade han haft och det är ju huvudsaken.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar