söndag 25 januari 2015

En vanlig lördag med trevligt avslut.

Imorse vaknade vi och tänkte att idag blir det blåsigt. Det kom några riktigt hårda byar som gjorde att det fläktade till i vår lägenhet så att dörrarna skallrade och det nästan inte gick att stänga toadörren.
Så blev det nu inte utan dagen blev både varm och stilla så när som på nån kastby. Ingen blomstevandring idag heller. Nu börjar jag bli tveksam på om den överhuvudtaget blir av.
Jag lär känna fler och fler här och det är roligt att få en pratstund och ibland få höra lite om andras bakgrund och deras kärlek till La Gomera. Som jag redan nämnt är det påfallande många ensamma kvinnor som reser hit antingen för en kortare eller längre tid , eller för att bosätta sig. Det är inte så att alla dessa Kvinnor  är plånboksstinna utan många lever ett enkelt liv här och älskar klimatet och ön.
Det känns också tryggt här , man blir alltid vänligt bemött och det känns som om kriminaliteten är väldigt  låg. Naturligtvis finns här alkoliserade och även narkotika men inte så att man blir ofredad och den lokala polisen har uppsikt och finns här hela tiden
På e.m tog vi en promenad bort till meditationscentrumet Argayall och fortsatte sen en bit upp för att titta på rosepepparträdet. 
   Ett jättestort fikus träd  i trädgården  på meditationscentrumet 




Lite senare var det dags för solnedgång och att gå och äta.
Der var inte enkelt att hitta en restaurang idag trots att det var lördag . Vi hade tänkt oss äta Arabiskt men den restaurangen hade stängt på lördagar . Då fick vi tänka om , och tänkte då på grillad kyckling.
Tyvärr ,tyvärr stängt här också. Spanska restaurangägare tror tydligen inte att man vill äta ute en lördagkväll... Vi gjorde nu ett tredje försök restaurang La Salsa som jag inte hunnit prova än men hört eller läst att den har god mat och trevlig personal. Ja jag kan berätta vi ångrade oss inte utan maten var så god att vi kom överens om att vi haft tur att dom andra restaurangerna var stängda.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar