onsdag 7 januari 2015

Vandring

Idag bestämde vi oss för att ta bussen upp i bergen o vandra lite. Det hade vi tänkt en dag tidigare också men då körde bussen bara förbi och vinkade därför att den var fullsatt. Idag tog vi därför och gick upp till busstationen för att var säkra på att få plats. Vi löste biljett till El Cercado en liten by i bergen och redan på halva vägen började det regna. Alltså inte riktigt planerat men ok , vi börjar med lite mat på El Cercados kanske enda bar. Vattenkrassesoppa med gofi alltså majsmjöl som tillbehör.
Gofin rörs ner i soppan till önskad konsistens och gör soppan matigare och mer näringsrik. När vi ätit och betalat fick vi som så ofta här en liten likör som bonus. Extra bonus var idag likör samt godiskaramell. När vi gick ut hade det slutat regna och vi påbörjade vår vandring mot Las Hayas. Sträckan var bara drygt 2 km men först gick det bara nerför på en stig av bara sten som dessutom var lite halkig p.g.a .regnet som kommit. Sen blev det tvärtom uppför , uppför, uppför och till slutet blev det raksträcka. Nu gällde det att passa bussen och hitta busshållplatsen. Vi gick först åt det ena hållet ,ingen busshållplats och sen åt andra också ingen busshållplats klockan gick och tiden blev knapp och vi irrade på och ingen fanns att fråga dessutom hade det börjat regna rätt kraftigt. Plötsligt dök två ungdomar upp från en liten sidoväg och dom kunde förklara var busshållplatsen låg nämligen ca. 10 min promenadväg bort. Ok vi nådde med andan i halsen busshållplatsen med några minuters marginal och ganska blöta . Jaha och sen fick vi vänta på bussen som kom drygt 20 min. Efter utsatt tid precis när jag nästan gett upp hoppet .då var vi inte bara blöta utan kalla också för här uppe är som jag tidigare skrivit om en helt annan temperatur än nere i dalen. Roligt i alla fall och jag slutar aldrig att tjusas av utsikterna och naturen . 

    Baren hade många samlar objekt bl.a. Cigarettändare och 
    nyckelanhängare och en del annat.


    
 Den raka biten 
 

 
   Här väntade vi på bussen för att ta oss tillbaka till Valle.

2 kommentarer:

  1. Säg aldrig mer att du inte tar bra kort!! Vi som följer din blogg har fått se massor med härliga bilder och så är du kanonduktig på att skriva, underhållande och kul. Här hemma vaknade vi med ett litet snötäcke i morse men innan dagen var till ända hade allt regnat bort igen. Själv har jag drabbats av en rejäl förkylning efter vår spavistelse så Trettondagsafton, som var min enda extra lediga dag runt jul och nyår tillbringade jag uppallad i sängen och Trettondagen gick också ut på att försöka kurera sig för att orka med jobbet idag. Nu är det tack och lov bara två arbetsdagar kvar den här veckan så det blir nog väl. Ha det fortsatt gott på Paradisön!
    Kram Britt-Marie

    SvaraRadera
  2. Tack Britt-Marie du vet ju att jag bara fotar med plattan men ibland blir korten förvånansvärt bra. Synd att du råkat på en förkylning.hoppas den inte är Av den tuffa typen utan att du klarar dej lindrigt undan. Du borde också prova den hår ön någon gång. Tror du skulle gilla den. Kram Lisa

    SvaraRadera