lördag 31 januari 2015

Den som väntar på nåt gott

Hej och hå  idag blev det av min lilla botaniska vandring ,man ska inte ge upp. Idag var Dieter någorlunda kry plus att ytterligare två personer visade intresse av att lära sig något om de växter som inte växer vilt utan blivit inplanterade.
Vi började med fikusar ,benjaminfikus ,vanlig fikus och sen finns det tydligen en hel uppsjö av andra fikusar. För att inte tala om palmer där finns det tydligen ca.2000 olika .Som tur är växer inte alla dessa 2000 här men ändå ganska många. Palmbladen kan växa på olika sätt och på grund av deras växtsätt kan man artbestämma palmerna.Sen var det mangoträd papayaträd,trumpetträd , afrikanskt tulpanträd och avacado .Avacadon  tillhörde för övrigt lagerträden.
Vi fick också lära oss se skillnad på Aloe och Agave  . Aloe Vera växer här och olika cremer finns att köpa som innehåller Aloe Vera . Många av dessa cremer säljs på marknaden med olika doftnoter.
När man skär ett blad av Aloe kan man se att bladen är fyllda av en geléartad massa. På agarven är det däremot fibrer i bladen och om man drar ut en sådan fiber har man både nål o tråd på en gång eftersom växten är mycket spetsig.
Sen tittade vi på olikfärgade croton och en del andra blommor. Eftersom Dieter pratar tyska är det inte så lätt att veta namnen på svenska så allt jag nämnt i namnväg får inte tas helt på allvar.
Ja det fanns många vackra växter och träd. Ett vackert träd är t.ex. Frangipani som blommar med gula blommor som luktar lite vanilj eller vita blommor med lite rosa rött på undersidan.
 Feuerbaum med sina eldröda blommor i trädkronan är också väldigt vackra när dom blommar. Johannisbrödträdet har långa ca upp till en halv meter bönlika skidor som blir bruna när dom torkar och ser mycket mäktiga ut.




Bilderna är tagna i hotell El Llanos vackra mycket välskötta trädgård . Där fanns många vackra palmer samt andra vackra träd och buskar.

2 kommentarer:

  1. Hej!
    Hoppas du har det bra. Allt bra här hemma mycket snö, funderar på att åka lite längdskidor, får se om jag klarar det:)) Linnea åker på sportlovsläger påfre i 4 dagar och jag Alice o pelle ska gå på Ronja rövardotter på teatern i Skövde på lördag. Mormor mådde jättebra och var pigg och glad när vi var där. Kram kristin

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Så kul att det äntligen blev av. Som sagt den som väntar på något gott ..... Verkar i alla fall varit en vandring värd att vänta på. Ha det riktigt bra.. Kram

    SvaraRadera