tisdag 19 januari 2016

En glasbalkong i Agulo

Idag for vi med vår lilla hyrbil till Abranto . Det ligger på ett berg ovanför Agulo och för några år sen lät man bygga en restaurang med en i glas balkongliknande utbyggnad som hänger ut över berget . Hela balkongen är av glas så även golvet . Man kan gå ut på glasbalkongen och titta ner mot Agulo den lilla gulliga byn som ligger direkt därunder. För att gå ut på detta glasgolv krävs dock att man inte lider av höjdskräck eller svindel , så för min del är det över huvudtaget inte att tänka på . Manfred och Hilde hade inga skrupler utan gick glatt ut för att skåda ner. Själv höll jag mej snällt innanför och även där var utsikten god. Vi vandrade sen nedför berget mot Agulo på en gammal camino som vi hört skulle vara rätt svår. Efter ca 20 min. Vandring enbart nedför vände Manfred o Viviane och vandrade uppåt igen. Dom skulle ta bilen och köra ner till Agulo och hämta upp Hilde och mej där. Hilde och jag vandrade alltså vidare och under vandringens gång mötte vi flera som var på väg uppför. Stigen slingrade sig hela tiden och det var stenigt och ojämnt men ändå helt ok. Det tog oss ca. en timme ner och när vi var framme kom vår bil o chaufför också , så ingen behövde vänta. Vi åt våra mackor på en bänk och sen gick vi till kyrkogården och tittade . Jag hade hört att många som ligger begravda här i Agulo blivit väldigt gamla. 
Vi hittade också en som blivit 105 år och några gravplattor som var lite småroliga. En med en man på en gunga, , en med dragspel , jag kände att dessa mäniskor säkerligen haft ett trevligt liv och det kändes positivt på ett sätt man annars inte känner på en kyrkogård. 
Sen blev det att fara till Hermigua en liten ort med bensinmack. Bilen vi lånat visade sig efter endast några km. att den inte var tankad innan utlåningen som brukligt och att reservtanken pep. Mackar är det ont om här på ön men i Hermigua finns en så därför var det nödvändigt att göra ett besök där . Ett litet besök med provsmakning och insmörjningen med allovera produkter gjorde vi också i Hermigua . Allovera växer vilt här på ön men odlas också . Alloveraprodukter är mycket populärt och finns i så gott som alla affärer i någon form . Det hade blivit sent på dagen men vi gjorde också en tur till Playa de Caleta . Vägen dit var lång , smal och mycket krokig . Stranden var inte märkvärdig alls , mest sten men utsikten över havet och blicken mot Teneriffa med Teide som just hade ett moln  hängande över sig så att det nästan såg ut som ett litet vulkanutbrott, var mäktig. Vi kunde även se att en vandringsstig löpte längs berget ca. 50 m.ö.h. För den vandringen fanns varken tid eller ork denna dag men det kan bli en annan gång kanske. Nu laddar vi för imorgon , då det ska bli nya tag och en ny vandring . Bilen är hyrd för två dagar så det gäller att ligga i och utnyttja tiden.



    
Den lilla pricken till vä. om molnet är glasbalkongen varifrån vi vandrade ner till " Agulo" som syns längst ner i bilden. 

        
       Minnesstenar på Agulos kyrkogård. Här vilar dom lyckligt vill jag åtminstone tro.

  
      Här pustar Manfred ut i en tronliknande ,stol framför ett julstjärneträd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar