onsdag 13 januari 2016

En underbar dag

Idag hade vi hyrt bil för att ta oss ut på vandring. Vi var fem ,Manfred var chaufför . Kl. 9 startade vi och for upp förbi Epina och svängde sen av på en ganska usel grusväg som ledde till St. Clara. Vägen blev sämre och sämre och man kunde se på vägen var vattnet brukade forsa ned vid dålig väderlek för där fanns ingen vägbana utan stora hålor och rännor. Chauffören körde lugnt och sansat och till slut var vi framme vid Santa Clara som ligger så underbart vackert på nordvästra sidan. Jag har tidigare beskrivit platsen när jag vandrade här med Gunilla så den behöver inte beskrivas mer än att det är en fantastisk plats med vacker utsikt mot la Palma. Lugnet finns liksom ingraverat i marken ,en plats för meditation helt enkelt. Vi hade varit lite oroliga för vädret men dagen blev helt ljuvlig. Lagom varmt, lätta ,lätta strömoln och ingen vind. Vad kan man mer begära. Jag känner mej så tacksam för att få ta del av allt detta och ha glädjen att få dela det med både Manfred och mina vandrande vänner. Vandringen var lätt vi gick fram till Punta de Alcala som ligger ganska mycket norrut. Vi tog det lugnt ,rastade ofta och njöt i fulla drag av vädret och naturen. Sen fick vi gå samma väg tillbaka för att komma tillbaka till bilen som vi parkerat vid St. Clara. Vi körde därefter ner till Vallerhermosos playa , där det finns eller kanske borde jag säga fanns en borgliknande byggnad som en tysk man byggt här precis vid havskanten för en del år sedan . Borgen byggdes för att ha som utflyktställe med dans o underhållning. Detta pågick under ett antal år men sen tog Spaniorer eller Gomerer från honom rättigheterna så nu har det tyvärr förfallit. 
Det blev också en liten titt på källorna i Epina som Manfred inte hade sett. Det sägs att om man dricker av vattnet där,  hittar man kärleken och blir gift inom ett år. Ganska ointressant kanske för oss som varit gifta i över 40 år men kanske kan vattnet bidra till att kärleken består om man tror på det . 
Efter att ha druckit oss otörstiga for vi vidare till Las Hayas för att köpa en getost hos en getbonde.
Efter en förfrågan på baren hittade vi rätt och fick med oss en färsk getost på ca. 2 kg.
Tillbaka i Valle provsmakade vi osten tillsammans med ett glas rött hemma hos Ingalill. Den smakade mycket bra så vi delade upp den så att vi fick varsin bit. 
En väldigt fin dag har vi haft och min snuva har gett med sig vilket känns mycket skönt.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar