onsdag 6 januari 2016

Trettondagen

Idag vaknade vi till en dag utan barnbarn. Det var väldigt tyst,ingen liten Alice som höll låda och ingenLinnea fanns kvar hos oss utan nu är dom tillbaka hos mamma o Pelle . Manfred och jag får försöka 
få tiden att gå på egen hand. Roligt så länge det varade men allt har ett slut så även när man får ha sina barnbarn till låns.
Idag är det en stor helgdag här och många affärer och barer har stängt. Vid kyrkan en bit upp på berget har man fest idag. Tidigare i veckan har man smyckat utanför kyrkan med pappersgirlanger i rött och kört upp vagnar som säljer mat o dryck . Vi traskade dit upp för att titta på hur det firades .När vi kommit upp åt vi en kötträtt ,kikärtor,o paellan som smakade mycket spanskt och gott . Redan innan vi kommit fram hade en procession tågat upp till kyrkan där det hölls en mässa . Vi väntade tills mässan var slut och under tiden åt vi. Efter mässans slut tog  man ut sitt helgon ur kyrkan och bar  det några varv runt under musik från kastanjetter och trummor samtidigt som några spanska ungdomar dansade runt.  Det var fullt ös och efter att ha luftat sitt helgon bars helgonet in igen för att återta sin plats längst fram i kyrkan där det väl får stå tills nästa års firande. 
När nu  helgonet var på plats så satte dansmusiken igång och den som ville kunde dansa på kyrkplatsen, gammal som ung. Här fanns verkligen alla åldrar , från småbarn till riktigt gamla .Spaniorer och turister i en salig blandning. Spanjorerna finklädda , turisterna i fritidskläder.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar