fredag 1 januari 2016

Nyårsafton

Idag efter frukost ville tjejerna gå på upptäcktsfärd och titta på kaktusar ,lavastenar m.m.
Vi gick mot Argayall och fortsatte upp mot fruktträdgården. Vi hade tagit med en liten spade för dom ville ta med en liten kaktus hem. Vi visade också det gigantiska pepparträdet och samlade ihop några pepparkorn för ev. matlagning. Bönskidorna från johannesbrödträdet som kan användas som marakas blev också intressanta och packades ned i medhavda påsen. Sen blev det en stund bland stenarna och morfar och barnen försökte stapla stenar på höjden vilket inte är så lätt men jag tror att 8 stenar klarade dom av. 
Resten av dagen tillbringade vi på stranden med bad och sandgrävning. Jag fick täcka över dom med sand och fick forma en sjöjungfrutjärt i fotändan. Det gällde för den nedgrävde att inte skratta för då ramlade sanden av. På kvällen gick vi till Playa för att se solnedgången ,lyssna på trummandet och kolla på kvinnan som gör en elduppvisning. Hon är mycket duktig och barnen var imponerade av hennes dans och brinnande facklor och rockringar. Middag åt vi sen på en restaurang här i närheten av vår lägenhet. Barnen fick välja och vi tog in flera rätter som vi delade på. Mätta och mycket trötta gick vi sen hem och barnen var så trötta att ingen frågade efter tolvslaget och den alkoholfria drycken som låg i kylen för att skåla in 2016 i blev kvar. När barnen somnat satt Manfred och jag kvar uppe och tittade på när det nya året firades in i Berlin en timme innan vårt tolvslag. 





1 kommentar:

  1. Vilket härligt jullov för Alice och Linnea, och lika kul för mormor och morfar. Som upplysning kan vi berätta att vi gick hem från nyårsfirande hos Rigmor i snöglopp och småregn, inte lika kul.
    Kram Britt-Marie

    SvaraRadera