fredag 20 februari 2015

Morgon med dramatik


 Idag har vattnet dragit sig tillbaka igen .Stranden är som putsad av vågorna och de båda skräptunnorna har vågorna begravt i stranden. En man har fått uppdraget att gräva fram dem igen vilket han tycks tycka är väldigt jobbigt. Två spadtag och sen vila ,två spadtag och sen vila...


 
Det är inte många på stranden eftersom vädret inte inbjuder till bad , några tappra förstås .
En naken kvinna kommer ur vattnet,ställer sig med ansiktet mot vattnet, står helt stilla. Efter en stund märker jag att hon inte verkar må bra. Hon ser ut att kräkas och en man går fram och undrar troligtvis om han kan hjälpa till. Hon ser ut att avböja och sen händer detta. 
En polisbil kommer och två poliser kliver ur , en kvinnlig och en manlig. Den kvinnliga polisen går fram till den nakna kvinnan och jag tänker att vara naken är nog säkerligen inte tillåtet på denna strand. 
Den nakna börjar skrika något på spanska och efter något litet tag kommer den manliga polisen också fram. Hon skriker även åt honom. Dom står stilla och väntar ,inget händer, kvinnan står naken kvar.
De båda poliserna försöker ge henne kläder som ligger bredvid på stranden men som inte tycks tillhöra henne. Hon skriker och skriker . Det slutar med att hon blir fängslad i handbojor bakom ryggen och får en dyngsur stickad cape som bara nödtorftigt täcker hennes nakna kropp. Det känns obehagligt , undrar så vad som föranledde detta.  Även på en paradisö finns det tragedier. 
Hoppas kvinnan fick den hjälp hon som hon troligtvis så innerligt behöver.  Jag vill tro det .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar