onsdag 11 november 2015

Invasion

I morse kom ett kryssningsfartyg in i den lilla hamnen . Det var Thomson Mayesty och det ser rätt felplacerat ut ,täcker liksom hela hamnen samt utsikten. Folk har strömmat ut ur jätten för att ta ön i besiktning. Olika landsmän men mest engelsmän som det verkar. Alla är dock i väldigt mogen ålder.
Hoppas dom lämnar lite kosing här annars har dessa turister egentligen ingen orsak att springa runt på ön. Detta  är min högst personliga mening och jag tror mej dela den med många fler .
Tror dessutom ironiskt nog att  detta är det fartyg som Manfred och jag kryssade runt i en vecka för ett antal år sen . En trevlig tur men med eftertanke kanske inte det bästa val vi gjort. Vi levde som kungar åt och drack mat som var toppklass,dygnet runt om man så ville. Personalen ombord var däremot fattiga mäniskor från Filippinerna som slet för glatta livet för att kunna skicka pengar hem till sina familjer. Dom hade till o med tränat på vissa trix för att få lite extra dricks. En galen värd vi lever i. 



 På  e.m. idag fick jag en trevlig pratstund med en väldigt global kvinna i 60 årsåldern. Från början     
 Amerikanska men seda bosatt i bl. a Tyskland där hon hade barn o barnbarn.  Det senast var hon i Indien så redan där hade vi två samtalsämnen. Hon hade vistats i Kerala men inte vid kusten utan en bit upp mot bergen. De senaste fyra åren hade hon rest runt utan  fast adress och drev ett eget företag som coachade olika yoga centrum o dylikt.  Nu var hon här och skulle stanna till slutet av november.
Intressanta människor stöter man på här .

2 kommentarer:

  1. Med en dos nyfikenhet och ett öppet sinnelag (som du har)finner man de här härliga människorna, som inte går i de vanliga fållorna. Det brukar ofta bli möten, som ger det där lilla extra och som man tänker på länge efteråt.
    Nu börjar vi bli lite nyfikna på vad vi får för resesällskap de kommande veckorna.... I morgon eftermiddag åker vi ner till Landvetter och tidigt i ottan på fredag lyfter vi!
    Kram Britt-Marie

    SvaraRadera
  2. god resa du får säkert både bra sällskap om inte annat har du jo Lars eller hur?

    SvaraRadera